Stavanger Brass Band

Stavanger Brass Band

Vi er i gang!

Idet vi straks går over i oktober måned, har Stavanger Brass Band startet sesongen for lengst. Som foregående år, var vi også denne gang med på Dirigentuka. Dirigentuka er et årlig kurs som arrangeres av NMF i samarbeid med Universitetet i Stavanger, Fakultet for utøvende kunstfag. I den forbindelse var det 10 utvalgte deltakere som fikk sjansen til å dirigere Stavanger Brass Band gjennom uka, med kyndig veiledning av maestro Bjarte Engeset. Kurset ble tradisjonsmessig avsluttet med en konsert på tampen av uka. I år bestod programmet av klassikere fra Gustav Holst og Eric Ball, samt Leonard Bernstein ifm. hans 100-års jubileum. Vi er veldig glade for å være en del av det svært viktige arbeidet som blir lagt ned gjennom Dirigentuka.

24.-26. august la vi vårt oppstartsseminar til Herlige Hå, nærmere bestemt Ogna Camping på Brusand. Sammen med vår dirigent Adam Cooke hadde vi en fin helg med mye god øving samt sosialt samvær og «bandbonding» på kveldene. Det er veldig gledelig at vi endelig har klart å knytte Adam Cooke til oss som vår faste dirigent, ettersom han nå i høst kommer til å bytte adresse fra London til Stavanger. Velkommen skal du være! Helgen ble rundet av med en flott konsert sammen med Stangeland Skolekorps. Tusen takk for at vi fikk komme på besøk!

Forrige uke spilte vi konsert sammen med Stavanger Symfoniorkester og deres sjefsdirigent Christian Vasquez. I forbindelse med NMF sitt 100-årsjubileum og Musikkorpsenes år 2018 urframførte SBB et bestillingsverk av komponist Torstein Aagaard-Nilsen sammen med SSO. Verket har fått tittelen «Suvenir» og konserten fant sted i Fartein Valen, Stavanger Konserthus, den 21. september. På samme konsert fikk man også med seg Elgars Enigmavariasjoner og trombonesolist Stefan Schulz i Hyldgaards Concerto Borealis. Til tross for stormen Knud sine herjinger utendørs var konserten godt besøkt og begeistringen stor. SBB takker for samarbeidet og håper på lignende muligheter i framtiden.

42829167_277397169777712_6337056423695876096_n.jpg

Stavanger Brass Band