Stavanger Brass Band

Stavanger Brass Band

Sommeren står for dør

Nå som 2015/2016-sesongen er på hell, ønsker vi å ta et lite tilbakeblikk på vårens aktiviteter. Det har vært en nokså travel periode for oss, så her kommer en liten oppsummering.

På nyåret startet vi i kjent stil med NM-oppkjøring. I Bergen gjorde vi to gode konserter med plikt- og selvvalgtnummer, Nordhagens Searching for Light og Thomas Doss sin Trance. I tillegg gjorde vi festkonserten, hvor vi blant annet spilte "Just a German Girl" - programmet vi vant med i Siddis Brass. Vi ble belønnet med beste poengsum på lørdagens selvvalgtavdeling, men endte til slutt på en knepen 3.plass, kun 0,25 poeng bak vinnerne Eikanger-Bjørsvik Musikklag. Vi er ikke i tvil om at de vil representere Norge på en flott måte i EM i Oostende, Belgia.

Etter NM og vinterferie begynte vi EM-oppkjøringen i mars, samt avvikling av talentprogrammet SBB-talent. Det første EM-seminaret kombinerte vi med vårens samling av talenter, hvor Martin Winter var dirigent og solist. Ungdommene fikk faglig påfyll i form av klassiske Resurgam via marsjtakter, til fengende Robbie Williams og Michael Jackson hits. Helgen ble avsluttet med en flott konsert på Gosen Skole.

I forkant av vår deltakelse i EM i Lille, Frankrike, hadde vi konsert på gamle trakter i Kuppelhallen. Konserten var godt besøkt, og stemningen var god. Det var særlig kjekt å se at både skolekorps og amatørkorps valgte å prioritere oss den dagen! Selve EM ble avholdt i månedsskiftet april/mai, hvor korpset presterte opp mot vårt aller beste. Plasseringen ble dessverre ikke helt som vi hadde håpet på, men vi fikk mange gode tilbakemeldinger som vi har satt stor pris på. Uansett var det utrolig inspirerende å kunne konkurrere sammen med europaeliten i et stappfullt konserthus med et entusiastisk publikum. På søndagen fikk vi også gleden av å høre Tertnes Skoles Musikkorps spille seg til topps i skolekorps-EM. Veldig imponerende!

Photo: Goldy Solutions Ltd

Photo: Goldy Solutions Ltd

Da roen hadde senket seg etter EM, var det tradisjonsrik 17.mai-feiring som stod på programmet. Topp stemning i gatene og ikke minst utenfor konserthuset under den internasjonale feiringen på utescenen. Vi er virkelig stolte av å bære navnet til denne flotte byen.

Årets siste spilleoppdrag er akkurat gjennomført, nemlig "Korps på friluftstur". Dette er et prosjekt som NMF-Rogaland har fått støtte til å gjennomføre av Gjensidigestiftelsen. Her var målet å spre musikalske opplevelser ute i turløyper i nærmiljøet. Vår turhelg bestod av Bykulturen Øst, Bykulturen Vest, og til slutt Eiganesturen som ble avsluttet med konsert på Vålandshøyden foran et stort og entusiastisk publikum i forbindelse med olabilløpet Våland Down. Værgudene var i aller høyeste grad på vår side - så med sukkerspinn, pølser og is ønsker Stavanger Brass Band å takke alle sammen for en fantastisk sesong.

Stavanger Brass Band