Stavanger Brass Band

Stavanger Brass Band

Norgesmester 2015

Photo: John Vint

Photo: John Vint

Photo: John Vint

Photo: John Vint

Det har nå gått noen uker, og inntrykkene har begynt å sige inn etter at Stavanger Brass Band gikk helt til topps i elitedivisjonen i årets Norgesmesterskap for brass band. Tittelen føyer seg elegant inn som den niende i rekken, men nå var det altså 8 år siden sist. I tillegg ble vår solotrombonist, Karianne Flåtene Nilssen, belønnet med en flott solistpris for sin innsats på vårt selvvalgtstykke Audivi Media Nocte. Det var mildt sagt et etterlengtet gull for bandet, som betyr at vi til neste år er kvalifisert til å delta på European Brass Band Championships 2016 i Lille, Frankrike. Seieren i Bergen nå i februar bidro også til at vi klatret opp hele ni plasser på verdensrankingen, hvor vi nå for første gang er rangert på topp 10.

Men, vi kan ikke slå oss til ro med det. Vi har flere spennende prosjekter på gang denne våren. Først ut er en ny samling med SBB-talent og Paul Lovatt-Cooper. 47 talentfulle ungdommer gleder seg til å samles i friskt samspill en hel helg.

Kommende helg arrangeres Rogalandsmesterskapet for skolekorps i Stavanger Konserthus. Vi i Stavanger Brass Band ønsker med dette samtlige deltakere, foreldre og arrangører lykke til. Selv har vi flere av våre musikanter i sving som både dirigenter og instruktører, og vi gleder oss stort til vårens vakreste eventyr i Bjergsted.

Stavanger Brass Band