Stavanger Brass Band

Stavanger Brass Band

Sesongstart og ny hjemmeside!

Da er årets sesong kommet godt i gang, og vi er også veldig fornøyde med oppgraderingen av våre nettsider! Vi har i lang tid ønsket oss en oversiktlig og brukervennlig hjemmeside. Håper denne siden er enklere å orientere seg på og at den faller i smak. Den nye siden skal være tilpasset alle plattformer og det er lett å klikke seg videre til våre sider på Facebook, Instagram og Twitter. 

Evolusjonens gang 

Evolusjonens gang 

 

Sesongen startet med Dirigentuken 2014 i Bjergsted. Her fikk vi stifte bekjentskap med flere talentfulle dirigenter som fikk kyndig veiledning fra Bjarte Engeset. Etter en hel uke med hard jobbing, for både korps og dirigenter, ble det hele avsluttet med en forrykende konsert med et variert program.

Det årlige oppstartseminaret ble i år avholdt i vårt øvingslokale på Åsen med vår faste dirigent Selmer Simonsen. Denne helgen ble det lagt vekt på både det musikalske og sosiale. Helgen ble avsluttet med en uformell konsert på Åsen sammen med Musikkorpset Gjallarhorn og Gjesdal Brass Band. 

SBB deltok i år på Bjergsted Brass Week, som i år hadde fokus på grovmessing. Som i fjor fikk vi besøk av den anerkjente messingpedagogen og tubaisten Rex Martin som flere dager jobbet med korpset. Denne uken bestiftet vi også et nytt bekjentskap med basstrombonist Brandt Attema og euphonist Hans Andreas Kjølberg som begge var solister med oss på en av ukens konserter. Parallellt med Bjergsted Brass Week avholdt vi også høstens SBB-talent helg. Her møttes igjen regionens talenter til en helg som ble viet til storbandsjangeren under ledelse av Lars Erik Gudim. Helgen ble avsluttet med konsert på Folken for både oss og talentkorpset. 

Stavanger Brass Band sammen med solist Brandt Attema

Stavanger Brass Band sammen med solist Brandt Attema

Korpsets neste prosjekt er underholdningskonkurransen Siddis Brass. Vi har også i år fått skreddersydd og komponert et program spesielt for anledningen, denne gang av komponist Simon Dobson. Vi gleder oss til å ta fatt på oppgaven sammen med vår sjefsdirigent Allan Withington. 

Stavanger Brass Band