Stavanger Brass Band

Stavanger Brass Band

Ny sesong!

Etter en periode med skrivetørke her inne på hjemmesiden er det på tide å oppdatere dere lesere om hva som foregår i Stavanger Brass Band. 

Vi er nå godt i gang med årets sesong og har allerede rukket å spille flere konserter. Vi startet sesongen, som i fjor, med Dirigentuka 2015. Her får et knippe utvalgte kursdeltagere dirigere Stavanger Brass Band hver kveld i en hel uke. Dirigentuken er med på å kickstarte sesongen for oss musikanter og gir oss nye bekjentskap. 

Seminarhelg i Sokndal

Seminarhelg i Sokndal

Noen uker etter reiste vi bort på seminar til Sokndal. Denne helgen ble det fokusert på å styrke korpset, og vi fikk besøk fra NMFs foredragsholder Per Einar Fon. Han gav oss verktøy til å jobbe videre med våre mål og ønsker. Seminaret endte i en flott konsert med Sokndal Skolekorps og Randaberg Musikkorps som hadde besøk av musikere fra bandet Ohio. 

Deretter tok vi nok en gang del i Bjergsted Brass Week. Vi fikk besøk av trompetist Wolfgang Guggenberger som er en av Europas ledende pedagoger. Vi stiftet også bekjentskap til to nye solister, nemlig solotrompetist i Stavanger Symfoniorkester Rudy Moercant og walthornist i Berlin Philharmonic Fergus McWilliam.

Etter en hektisk start på sesongen går vi nå inn i sesongens første konkurranse, Siddis Brass. Vi stiller i år som i fjor med et rykende ferskt program skrevet av Simon Dobson. Igjen står en kvinnelig skikkelse sentralt som inspirasjon. Fra fjordårets Jeanne d'Arc beveger vi oss østover og stifter bekjentskap med en viljesterk kvinne. Mer om årets program vil komme i neste innlegg. 


Stavanger Brass Band