Stavanger Brass Band

Stavanger Brass Band

2014: Et fantastisk år

Totalt sett har 2014 vært et strålende år for Stavanger Brass Band. Med alle spilleoppdragene endte vi opp på totalt 26 konserter, noe som vitner om et høyt aktivitetsnivå og engasjement. Vi vil gjerne få takke våre samarbeidspartnere og rette en stor takk til Selmer Simonsen og Allan Withington for deres musikalske ledelse. 

Fjoråret startet med NM i Bergen hvor korpset gjorde en god prestasjon over to dager som resulterte i en sterk 3. plass. Vi tok med oss det norske pliktnummeret "Myth Forest" av Stig Nordhagen til USA og det nordamerikanske mesterskapet i Grand Rapids. Vi gikk til topps i konkurransen og ble belønnet med hele 99 poeng på vårt selvvalgte stykke. Med seieren i lomma la vi ut på turné i 4 forskjellige stater; Michigan, Indiana, Iowa og Illinois. Dette ble kanskje sesongens absolutte høydepunkt. Vel tilbake fulgte tradisjonell 17. mai feiring, før vi stiftet et nytt bekjentskap i Paul Lovatt-Cooper. Han dirigerte vårens SBB-Talent med stor suksess. Sesongen 2013/2014 ble avsluttet med en stor konsert i Stavanger, da vi fikk besøk av Eikanger-Bjørsvik Musikklag. Konserten i St. Petri var en flott sesongavslutning for begge band. 

SBB på USA-turné

SBB på USA-turné

Etter er en velfortjent sommerferie startet vi opp sesongen med Dirigentuka og masteclass med Bjarte Engeset, i regi av Norges Musikkorpsforbund. Like etter ble vi invitert til nystartede Bjergsted Brass Week, hvor vi fikk muligheten til å spille med stjernesolistene Brandt Attema og Hans Andreas Kjølberg. Samme helg ble våre talenter kyndig veiledet av Lars Erik Gudim til en storslagen konsert på Folken. 

Deretter fulgte en ny resultatmessig opptur; nemlig Siddis Brass. Bestillingsverket "Saintéte: Difficile mais pas impossible" av Simon Dobson, som gav oss det hat-tricket vi ønsket oss, i tillegg til å bli belønnet med underholdningsprisen. Fremførelsen ble også nominert til "Performance of the Year" av 4barsrest. 

Årets største høydepunkt

Årets største høydepunkt

Allerede helgen etter spilte SBB festkonsert på Stavanger Open. Deretter fulgte den tradisjonelle konserten sammen med Rogaland Ungdomskorps i regi av NMF Rogaland i den nyoppussede Kuppelhallen i Bjergstedparken. Året ble avsluttet med vår tradisjonelle julekonsert i St. Petri kirke sammen med sangsolist Aina Økland Schøld.

Vi er allerede godt i gang med årets NM-oppkjøring. Vi ser også frem til flere høydepunkt dette året, med blant annet nytt besøk av Paul Lovatt-Cooper i forbindelse med SBB Talent, samarbeid med Stavanger Symfoniorkester og ny utenlandsturné til Frankrike.  

Da passer det fint å avslutte denne oppsummeringen av 2014 på samme måte 4barsrest gjorde i sin nominasjonsomtale: 

"Always inventive, innovative and at times truly inspired, you suspect 2015 can't come soon enough..."

Stavanger Brass Band