Stavanger Brass Band

Stavanger Brass Band

Back to All Events

Stavanger Brass Band & SSO: Concerto Grosso av Gavin Higgins

  • Stavanger konserthus 5 Bjergsted Stavanger, Rogaland, 4007 Norway (map)

Dette skriver SSO om konserten:

Et frimodig og prisvinnende verk signert en svært talentfull 40-åring. En eventyrlig symfonisk suite basert på fortellinger fra «Tusen og én natt». Gjør deg klar for uttrykksfulle blåsere og orientalsk dramatikk!

Inn i musikken: velkommen til gratis verkorientering med Ulf Einar Rosenberg og Ragnar Christensen kl. 18:30.

Gavin Higgins (født 1983) har hatt en bratt oppadstigende karriere de siste årene, med verk skrevet for ulike besetninger. Hans Concerto Grosso for brassband og orkester står i programmet som et bestillingsverk, men ble fremført første gang ved BBC sine promenadekonserter i fjor. Higgins’ hittil største og mest ambisiøse verk ble svært godt mottatt. Avisen The Observer kalte det et «frimodig verk» og det ble rost i sterke ordelag. Urpremieren i London vakte stor jubel, og han er også blitt tildelt Royal Philharmonic Society Award for verket.

Nikolaij Rimskij-Korkasovs Scheherazade er en symfonisk suite etter fortellinger fra «Tusen og én natt». Den ble komponert i 1888 og er komponistens mest populære og fargesprakende verk – preget av slavisk og orientalsk koloritt. Stikkordene i partituret angir en handling: En sultan blir så fascinert av eventyrfortelleren Scheherazade sine historier at han avviker fra sitt grusomme kvinnehat som tidligere har fått ham til å drepe hver av hans koner. Sultanens tema er briljerende, Scheherazades sart og liflig med hurtige triolfiguerer i solo-fiolinen til harpens brutte toner (arpeggio = som på harpe). Vi får oppleve en musikalsk kjærlighetsscene og en dramatisk konflikt. Siste avsnitt, med tittelen «Fest i Bagdad», presenterer et kompositorisk arbeid der det musikalske materialet stråler i all sin rikdom. Scheherazade vinner sultanens hjerte, og de to temaene smelter sammen.

Billetter finnes her: https://www.stavanger-konserthus.no/event/stavanger-symfoniorkester-messingfest-og-scheherazade/

Earlier Event: May 11
Fra Bach til Ball med Bjarte Engeset
Later Event: October 29
Før Siddis konsert

Stavanger Brass Band