Stavanger Brass Band

Stavanger Brass Band

Vi er i gang!

Sesongen er for fullt i gang etter en god sommerferie. Vi startet årets sesong med å delta på Dirigentuka i regi av NMF Rogaland for fjerde året på rad. Dette gir oss en unik mulighet til å kickstarte sesongen og i tillegg til å få møte nye dirigentspirer. Mandag til fredag har vi øving med et knippe dirigenter som blir coachet av sine mentorer, Bjarte Engeseth og Trond Korsgård. Årets repertoar bestod av blant annet «Pines of Rome» av Respighi, «Klang» av Ørjan Matre og «Epic Symphony» av Percy Fletcher m.m. Det hele endte i en feiende flott konsert fredag kveld. 

Stavanger Brass Band og kursdeltager Bob Walp.     Photo: NMF Rogaland

Stavanger Brass Band og kursdeltager Bob Walp.     Photo: NMF Rogaland

 

Etter Dirigentuka var neste prosjekt oppstartseminar i Mandal. Vi ble kontaktet av vår tidligere styremedlem Bjørn Arve Bentsen som så veldig gjerne ønsket å få til et inspirasjonsseminar i Mandal, sammen med Blomdalen Jentekorps og Mandal Guttekorps. Fredag 16.september reiste vi ned til Mandal og holdt en liten konsert da vi ankom. Hele lørdagen fikk vi jobbe med de flotte skolekorpsmusikantene i Mandal. Søndagen endte med konsert i Buen Kulturhus hvor vi blant annet spilte «massed-band» med de flinke skolekorpsingene. Vi vil takke for invitasjonen og en flott oppvertning hele helgen.

Neste prosjekt på planen er Siddis Brass 2016. Vi har igjen fått nyskrevet et verk til oss, men denne gangen av ingen ringere enn vår egen sjefsdirigent, Allan Withington. Mer info om dette kommer, følg med!

 

 

Sommeren står for dør

Nå som 2015/2016-sesongen er på hell, ønsker vi å ta et lite tilbakeblikk på vårens aktiviteter. Det har vært en nokså travel periode for oss, så her kommer en liten oppsummering.

På nyåret startet vi i kjent stil med NM-oppkjøring. I Bergen gjorde vi to gode konserter med plikt- og selvvalgtnummer, Nordhagens Searching for Light og Thomas Doss sin Trance. I tillegg gjorde vi festkonserten, hvor vi blant annet spilte "Just a German Girl" - programmet vi vant med i Siddis Brass. Vi ble belønnet med beste poengsum på lørdagens selvvalgtavdeling, men endte til slutt på en knepen 3.plass, kun 0,25 poeng bak vinnerne Eikanger-Bjørsvik Musikklag. Vi er ikke i tvil om at de vil representere Norge på en flott måte i EM i Oostende, Belgia.

Etter NM og vinterferie begynte vi EM-oppkjøringen i mars, samt avvikling av talentprogrammet SBB-talent. Det første EM-seminaret kombinerte vi med vårens samling av talenter, hvor Martin Winter var dirigent og solist. Ungdommene fikk faglig påfyll i form av klassiske Resurgam via marsjtakter, til fengende Robbie Williams og Michael Jackson hits. Helgen ble avsluttet med en flott konsert på Gosen Skole.

I forkant av vår deltakelse i EM i Lille, Frankrike, hadde vi konsert på gamle trakter i Kuppelhallen. Konserten var godt besøkt, og stemningen var god. Det var særlig kjekt å se at både skolekorps og amatørkorps valgte å prioritere oss den dagen! Selve EM ble avholdt i månedsskiftet april/mai, hvor korpset presterte opp mot vårt aller beste. Plasseringen ble dessverre ikke helt som vi hadde håpet på, men vi fikk mange gode tilbakemeldinger som vi har satt stor pris på. Uansett var det utrolig inspirerende å kunne konkurrere sammen med europaeliten i et stappfullt konserthus med et entusiastisk publikum. På søndagen fikk vi også gleden av å høre Tertnes Skoles Musikkorps spille seg til topps i skolekorps-EM. Veldig imponerende!

Photo: Goldy Solutions Ltd

Photo: Goldy Solutions Ltd

Da roen hadde senket seg etter EM, var det tradisjonsrik 17.mai-feiring som stod på programmet. Topp stemning i gatene og ikke minst utenfor konserthuset under den internasjonale feiringen på utescenen. Vi er virkelig stolte av å bære navnet til denne flotte byen.

Årets siste spilleoppdrag er akkurat gjennomført, nemlig "Korps på friluftstur". Dette er et prosjekt som NMF-Rogaland har fått støtte til å gjennomføre av Gjensidigestiftelsen. Her var målet å spre musikalske opplevelser ute i turløyper i nærmiljøet. Vår turhelg bestod av Bykulturen Øst, Bykulturen Vest, og til slutt Eiganesturen som ble avsluttet med konsert på Vålandshøyden foran et stort og entusiastisk publikum i forbindelse med olabilløpet Våland Down. Værgudene var i aller høyeste grad på vår side - så med sukkerspinn, pølser og is ønsker Stavanger Brass Band å takke alle sammen for en fantastisk sesong.

European Brass Band Championship 2016

Europamesterskapet for brass band går av stabelen helgen 29.april-1.mai i Lille, Frankrike. I og med at Stavanger Brass Band vant NM 2015 skal vi i år representere Norge i EM. 

Årets pliktnummer skal framføres på fredagen. Pliktnummeret er et nyskrevet verk med tittelen «Fraternity» av komponisten Thierry Deleruyelle. Et stykke med inspirasjon fra en av Europas største gruveulykke i Lens i Nord-Frankrike i 1906. Vårt selvvalgte stykke vil bli spilt på lørdagen. 

Bilde fra artikkel i Aftenbladet

Bilde fra artikkel i Aftenbladet

 

Vi har nå jobbet hardt og målrettet mot denne konkurransen, sammen med Stian Svendsen og vår sjefsdirigent Allan Withington. Vi gleder oss stort til å delta på EM og går inn i konkurransen med store forventninger. Vår generalprøve blir i form av en konsert i Kuppelhallen i Bjergsted, onsdag 27. april kl. 19:00. Vi håper så mange som mulig tar turen. 

 

Hvis du vil lese mer om våre forberedelser til EM kan du gjerne sjekke ut disse linkene: 

http://musikkorps.no/forberedelse-til-em-brass/

http://www.aftenbladet.no/kultur/Hardkjor-for-EM-i-Frankrike-3913992.html

http://musikkorps.no/blaser-seg-til-topps/

Følg oss gjerne på Facebook og Instragram for oppdateringer og bilder fra EM! For mer info om Live-streaming, se link:

http://hafabralivestream.nl/en/

https://www.facebook.com/hafabralivestream/?fref=ts

Julekonsert med Nils Christian Fossdal

Stavanger Brass Band ønsker dere alle hjertelig velkommen til en stemningsfull julekonsert i St. Petri Kirke, torsdag 17. desember kl. 19:00. 

I år stifter vi nytt bekjentskap med sangsolist Nils Christian Fossdal. Nils Christian Fossdal har vært frilans sanger og komponist med base i Stavanger siden han var ferdig med sin utdanning i 1997. Han har gjort seg bemerket i en lang rekke musikalproduksjoner i regionen, bl.a. som Javert i Les Miserables, Pilatus i Jesus Chris Superstar og Bamsefar i Hakkebakkeskogen. Han har siden 2001 vært en av de ansvarlige for Galen i Halen, en familieunderholdningskonsertserie i Stavanger konserthus. Han er musikalsk ansvarlig i samtidsdanskompaniet dybwikdans, lager musikk til alle kompaniets produksjoner, og turnerer nasjonalt og internasjonalt med kompaniets produksjoner. I tillegg turnerer han jevnlig med bluegrassbandet Løkki, der han synger og spiller gitar.

Ta et avbrekk i juleforberedelsene og senk skuldrene sammen med oss denne kvelden. 


Billetter selges i døren
Voksen 150,-
Barn 100,-
Familie 400,-
Skolekorpsmusikanter gratis

Siddismestere fjerde året på rad!

Årets Siddis Brass konkurranse gikk av stabelen 7. november i Stavanger Konserthus. Vi fikk igjen uttelling for vårt harde arbeid og tok hjem seieren for fjerde året på rad! I tillegg til 1. plassen ble vi belønnet med underholdningsprisen, pokal for høyeste poengsum i alle divisjoner og vår eminente principal Torill Tynning fikk solistpris for sin spektakulære solo. 

Vi vil takke Simon Dobson for hans fantastiske komposisjon og samarbeid. Vi vil takke våre dedikerte dirigenter Selmer Simonsen og Allan Withington for deres arbeid og vilje. 

 

Ny sesong!

Etter en periode med skrivetørke her inne på hjemmesiden er det på tide å oppdatere dere lesere om hva som foregår i Stavanger Brass Band. 

Vi er nå godt i gang med årets sesong og har allerede rukket å spille flere konserter. Vi startet sesongen, som i fjor, med Dirigentuka 2015. Her får et knippe utvalgte kursdeltagere dirigere Stavanger Brass Band hver kveld i en hel uke. Dirigentuken er med på å kickstarte sesongen for oss musikanter og gir oss nye bekjentskap. 

Seminarhelg i Sokndal

Seminarhelg i Sokndal

Noen uker etter reiste vi bort på seminar til Sokndal. Denne helgen ble det fokusert på å styrke korpset, og vi fikk besøk fra NMFs foredragsholder Per Einar Fon. Han gav oss verktøy til å jobbe videre med våre mål og ønsker. Seminaret endte i en flott konsert med Sokndal Skolekorps og Randaberg Musikkorps som hadde besøk av musikere fra bandet Ohio. 

Deretter tok vi nok en gang del i Bjergsted Brass Week. Vi fikk besøk av trompetist Wolfgang Guggenberger som er en av Europas ledende pedagoger. Vi stiftet også bekjentskap til to nye solister, nemlig solotrompetist i Stavanger Symfoniorkester Rudy Moercant og walthornist i Berlin Philharmonic Fergus McWilliam.

Etter en hektisk start på sesongen går vi nå inn i sesongens første konkurranse, Siddis Brass. Vi stiller i år som i fjor med et rykende ferskt program skrevet av Simon Dobson. Igjen står en kvinnelig skikkelse sentralt som inspirasjon. Fra fjordårets Jeanne d'Arc beveger vi oss østover og stifter bekjentskap med en viljesterk kvinne. Mer om årets program vil komme i neste innlegg. 


Norgesmester 2015

Photo: John Vint

Photo: John Vint

Photo: John Vint

Photo: John Vint

Det har nå gått noen uker, og inntrykkene har begynt å sige inn etter at Stavanger Brass Band gikk helt til topps i elitedivisjonen i årets Norgesmesterskap for brass band. Tittelen føyer seg elegant inn som den niende i rekken, men nå var det altså 8 år siden sist. I tillegg ble vår solotrombonist, Karianne Flåtene Nilssen, belønnet med en flott solistpris for sin innsats på vårt selvvalgtstykke Audivi Media Nocte. Det var mildt sagt et etterlengtet gull for bandet, som betyr at vi til neste år er kvalifisert til å delta på European Brass Band Championships 2016 i Lille, Frankrike. Seieren i Bergen nå i februar bidro også til at vi klatret opp hele ni plasser på verdensrankingen, hvor vi nå for første gang er rangert på topp 10.

Men, vi kan ikke slå oss til ro med det. Vi har flere spennende prosjekter på gang denne våren. Først ut er en ny samling med SBB-talent og Paul Lovatt-Cooper. 47 talentfulle ungdommer gleder seg til å samles i friskt samspill en hel helg.

Kommende helg arrangeres Rogalandsmesterskapet for skolekorps i Stavanger Konserthus. Vi i Stavanger Brass Band ønsker med dette samtlige deltakere, foreldre og arrangører lykke til. Selv har vi flere av våre musikanter i sving som både dirigenter og instruktører, og vi gleder oss stort til vårens vakreste eventyr i Bjergsted.

Stavanger Brass Band