Stavanger Brass Band

Stavanger Brass Band

2014: Et fantastisk år

Totalt sett har 2014 vært et strålende år for Stavanger Brass Band. Med alle spilleoppdragene endte vi opp på totalt 26 konserter, noe som vitner om et høyt aktivitetsnivå og engasjement. Vi vil gjerne få takke våre samarbeidspartnere og rette en stor takk til Selmer Simonsen og Allan Withington for deres musikalske ledelse. 

Fjoråret startet med NM i Bergen hvor korpset gjorde en god prestasjon over to dager som resulterte i en sterk 3. plass. Vi tok med oss det norske pliktnummeret "Myth Forest" av Stig Nordhagen til USA og det nordamerikanske mesterskapet i Grand Rapids. Vi gikk til topps i konkurransen og ble belønnet med hele 99 poeng på vårt selvvalgte stykke. Med seieren i lomma la vi ut på turné i 4 forskjellige stater; Michigan, Indiana, Iowa og Illinois. Dette ble kanskje sesongens absolutte høydepunkt. Vel tilbake fulgte tradisjonell 17. mai feiring, før vi stiftet et nytt bekjentskap i Paul Lovatt-Cooper. Han dirigerte vårens SBB-Talent med stor suksess. Sesongen 2013/2014 ble avsluttet med en stor konsert i Stavanger, da vi fikk besøk av Eikanger-Bjørsvik Musikklag. Konserten i St. Petri var en flott sesongavslutning for begge band. 

SBB på USA-turné

SBB på USA-turné

Etter er en velfortjent sommerferie startet vi opp sesongen med Dirigentuka og masteclass med Bjarte Engeset, i regi av Norges Musikkorpsforbund. Like etter ble vi invitert til nystartede Bjergsted Brass Week, hvor vi fikk muligheten til å spille med stjernesolistene Brandt Attema og Hans Andreas Kjølberg. Samme helg ble våre talenter kyndig veiledet av Lars Erik Gudim til en storslagen konsert på Folken. 

Deretter fulgte en ny resultatmessig opptur; nemlig Siddis Brass. Bestillingsverket "Saintéte: Difficile mais pas impossible" av Simon Dobson, som gav oss det hat-tricket vi ønsket oss, i tillegg til å bli belønnet med underholdningsprisen. Fremførelsen ble også nominert til "Performance of the Year" av 4barsrest. 

Årets største høydepunkt

Årets største høydepunkt

Allerede helgen etter spilte SBB festkonsert på Stavanger Open. Deretter fulgte den tradisjonelle konserten sammen med Rogaland Ungdomskorps i regi av NMF Rogaland i den nyoppussede Kuppelhallen i Bjergstedparken. Året ble avsluttet med vår tradisjonelle julekonsert i St. Petri kirke sammen med sangsolist Aina Økland Schøld.

Vi er allerede godt i gang med årets NM-oppkjøring. Vi ser også frem til flere høydepunkt dette året, med blant annet nytt besøk av Paul Lovatt-Cooper i forbindelse med SBB Talent, samarbeid med Stavanger Symfoniorkester og ny utenlandsturné til Frankrike.  

Da passer det fint å avslutte denne oppsummeringen av 2014 på samme måte 4barsrest gjorde i sin nominasjonsomtale: 

"Always inventive, innovative and at times truly inspired, you suspect 2015 can't come soon enough..."

Siddis Brass 2014

Underholdningskonkurransen Siddis Brass er like rundt hjørnet og nok en gang har vi fått skreddersydd et program for anledningen. For de av dere som ikke klarer å vente til selve konkurransedagen, vil det være mulig å høre programmet både søndag 26. oktober i Gand Kirke kl. 17:30 og onsdag 29. oktober kl. 19:00 i Johanneskirken.

Vi er stolte av å presentere årets program: 

SAINTHOOD: DIFFICULT BUT NOT IMPOSSIBLE

(Sainteté: Difficile mais pas impossible)

by Simon Dobson

Jeanne d'Arc was a peasant girl from Domremy, Lorraine.

At the age of thirteen she started to hear voices. Voices, that she determined, were voices of angels delivering messages from God. 

These messages told her that she would lead an army against the English to end the so called `100 years` war.

The true king, King Charles the VII of France, would then rule a reunited kingdom.

She was 16 years old when she led her first army; and her contribution did lead, indirectly, to the end of the 100 years’ war. 

She did attend Charles’ coronation, and then continued her fight against the English.

Later, She was captured at Compiegne and thereafter followed one of history’s most famed Courtroom battles. 

Here, she was tried for Heresy but also for wearing men’s clothes and fighting battles on a Sunday.

Eventually, Jeanne was sentenced to death and burned at the stake in 1431, pardoned in 1456 ( a little too late) and received her sainthood in 1920.

Sainthood: difficult but not impossible;

is a musical tapestry documenting the life and death of Jeanne d'Arc.

Movements 1- 3, establish the characters of the three voices in her head: St. Margaret, St. Catherine and St. Michael.

Movement 4 describes the battle and capture of Jeanne.

Movement 5 is a rather surreal look at the courtroom during her trial.

Movement 6 describes the death, pardon and canonization of Jeanne d'Arc.

Jeanne d´Arc

Jeanne d´Arc

 

Sesongstart og ny hjemmeside!

Da er årets sesong kommet godt i gang, og vi er også veldig fornøyde med oppgraderingen av våre nettsider! Vi har i lang tid ønsket oss en oversiktlig og brukervennlig hjemmeside. Håper denne siden er enklere å orientere seg på og at den faller i smak. Den nye siden skal være tilpasset alle plattformer og det er lett å klikke seg videre til våre sider på Facebook, Instagram og Twitter. 

Evolusjonens gang 

Evolusjonens gang 

 

Sesongen startet med Dirigentuken 2014 i Bjergsted. Her fikk vi stifte bekjentskap med flere talentfulle dirigenter som fikk kyndig veiledning fra Bjarte Engeset. Etter en hel uke med hard jobbing, for både korps og dirigenter, ble det hele avsluttet med en forrykende konsert med et variert program.

Det årlige oppstartseminaret ble i år avholdt i vårt øvingslokale på Åsen med vår faste dirigent Selmer Simonsen. Denne helgen ble det lagt vekt på både det musikalske og sosiale. Helgen ble avsluttet med en uformell konsert på Åsen sammen med Musikkorpset Gjallarhorn og Gjesdal Brass Band. 

SBB deltok i år på Bjergsted Brass Week, som i år hadde fokus på grovmessing. Som i fjor fikk vi besøk av den anerkjente messingpedagogen og tubaisten Rex Martin som flere dager jobbet med korpset. Denne uken bestiftet vi også et nytt bekjentskap med basstrombonist Brandt Attema og euphonist Hans Andreas Kjølberg som begge var solister med oss på en av ukens konserter. Parallellt med Bjergsted Brass Week avholdt vi også høstens SBB-talent helg. Her møttes igjen regionens talenter til en helg som ble viet til storbandsjangeren under ledelse av Lars Erik Gudim. Helgen ble avsluttet med konsert på Folken for både oss og talentkorpset. 

Stavanger Brass Band sammen med solist Brandt Attema

Stavanger Brass Band sammen med solist Brandt Attema

Korpsets neste prosjekt er underholdningskonkurransen Siddis Brass. Vi har også i år fått skreddersydd og komponert et program spesielt for anledningen, denne gang av komponist Simon Dobson. Vi gleder oss til å ta fatt på oppgaven sammen med vår sjefsdirigent Allan Withington. 

Stavanger Brass Band